1. Andrew Davis
  2. PowerBuilder
  3. Wednesday, 15 August 2018 14:00 PM UTC

Hi there

 

I use the tab control in quite a few of my applications - I am currently running 2017 R2

I normally set the background of each tab to a different colour and set the tab part the same colour. 

PLease see the attached picture I am sure I am setting it correctly - selecting the tab page and then the tab backcolor - but it doesn't change

I am doing somthing wrong - Is this a bug - intentional etc ? 

 

thanks in advance as allways

 

Andrew

 

 

 

 

Attachments (1)
Who is viewing this page
William John Adam Trindade Accepted Answer Pending Moderation
  1. Friday, 12 April 2019 16:12 PM UTC
  2. PowerBuilder
  3. # 1

What is the status of this issue?

We have version 2017 R3 (build 1858) and this problem has not been solved yet.

 

Thanks

 

William 

Comment
  1. Chris Pollach @Appeon
  2. Monday, 15 April 2019 16:29 PM UTC
Hi William;

My sincere apologies .... that should have been ticket #1476.

Regards ... Chris
  1. Helpful
  1. Hugues Laferrière
  2. Tuesday, 16 April 2019 12:43 PM UTC
Hello Mr. Pollach,



Maybe me too do not look at the right place but i can not find a ticket 1476



in Standard Support page

contents : 1476

Product : PowerBuilder

Category : -Any-



No results or access is denied.



Could you please tell me the link

Thank you!



Hugues Laferrière
  1. Helpful
  1. Chris Pollach @Appeon
  2. Tuesday, 16 April 2019 15:43 PM UTC
Yes, Ticket #1476 is marked as "private" .. sorry. The original description of the problem is ... "The TabBackColor property on a tabpage seems to be ignored. The back color is always white. "
  1. Helpful
There are no comments made yet.
Chris Pollach @Appeon Accepted Answer Pending Moderation
  1. Friday, 17 August 2018 18:22 PM UTC
  2. PowerBuilder
  3. # 2

Hi Andrew;

   This is a known issue with PB2017Rx and there is an open ticket for this in our system.

   The workaround is to set the XP look & feel in the Project Painter to have the tab page colours appear at run time, as you set them in the UO or Window Painter.

   Note that setting the "tab" colour has no effect at runtime - only the tab page is affected by it's property setting when the XP look & feel is in effect.

Regards ... Chris

Comment
There are no comments made yet.
Andrew Davis Accepted Answer Pending Moderation
  1. Friday, 17 August 2018 17:53 PM UTC
  2. PowerBuilder
  3. # 3

Thanks - I have not installed R3 yet - is the issue fixed in R3?

Comment
There are no comments made yet.
Chris Pollach @Appeon Accepted Answer Pending Moderation
  1. Wednesday, 15 August 2018 15:05 PM UTC
  2. PowerBuilder
  3. # 4

Hi Andrew;

   Yes, this is a known bug. It will work when the app is running in XP mode as set in the project painter's EXE settings. There is a support ticket already open on this issue (from R2).

Regards ... Chris

Comment
There are no comments made yet.
  • Page :
  • 1


There are no replies made for this question yet.
However, you are not allowed to reply to this question.