1. CJ Lai
  2. PowerServer Web
  3. Wednesday, 27 May 2020 18:38 PM

My PB 2017 R3 application is able to read from and write files to destinations that are on \\servername\folders\ (UNC paths) without any issues.

However, when I run the very same application that is migrated to 2019 R2 (trial as of this post), that ability is gone.

The 2019 R2 version fails to recognize any \\servername\folders\ (only my local PC's C:\ works. Not even any other mapped with letter drives on my PC. Just C drive)

Is that behavior by design and by intention, or have I gone crazy?

 

Thanks

Olan Knight Accepted Answer Pending Moderation
  1. Friday, 29 May 2020 23:18 PM
  2. PowerServer Web
  3. # 1
0
Votes
Undo

This sounds like a Windows 10 restriction.

Be sure you have set the User settings as low as possible:
   Control Panel / User accounts / Change User Account Control Settings --> slide the bar to the bottom

Check the other security settings as well. By default, Windows 10 sets it security to be as annoying as possible.

 

Comment
There are no comments made yet.
Chris Pollach @Appeon Accepted Answer Pending Moderation
  1. Wednesday, 27 May 2020 19:52 PM
  2. PowerServer Web
  3. # 2
0
Votes
Undo

Hi CJ;

   Assuming that your using the same MS-Windows login (and thus privileges) ... does it work OK if you run your PB 2019 Rx App EXE's as ADMIN?

Regards ... Chris

Comment
Hi Chris

When I run my app's EXE, it sees UNC locations. That's great!

It doesn't recognize those UNC when I run it from the IDE.

CJ
  1. CJ Lai
  2. Wednesday, 27 May 2020 20:37 PM
Start the IDE using "Run as Administrator" option.
  1. Armeen Mazda @Appeon
  2. Wednesday, 27 May 2020 21:18 PM
I did. I launched 2019 as an admin and ran the app. It didn't not see any UNC.
  1. CJ Lai
  2. Thursday, 28 May 2020 11:52 AM
There are no comments made yet.
  • Page :
  • 1


There are no replies made for this question yet.
However, you are not allowed to reply to this question.