1. mathews rutto
  2. PowerServer
  3. Sunday, 10 October 2021 21:04 PM UTC

Hi,

Urgently need someone to help me resolve this error. The error is about CORS.

While deploying, i use the server ip and replace localhost with 192.236.194.16 (server ip)

Please help.

Kai Zhao @Appeon Accepted Answer Pending Moderation
  1. Thursday, 18 November 2021 01:41 AM UTC
  2. PowerServer
  3. # 1

Hi mathews,

Does the application work well on Firefox/IE? If only Chrome/Edge have the issue, it should be caused by an Chromium security update. PowerServer application requires to access local service http://127.0.0.1, but this update does not allow remote site access the local resource via http connection, please refer to the article below for details.
https://developer.chrome.com/blog/private-network-access-update/

Please try any solutions below to work around the issue .

1. Start application via Firefox/IE.

2. Install the certificate on web server and use the https connection to access the application, for example:
https://%server%/%applicaiton%

3. Disable 'Block insecure private network requests' in Chrome/Edge.
https://stackoverflow.com/questions/66534759/chrome-cors-error-on-request-to-localhost-dev-server-from-remote-site

Regards,
Kai

Comment
  1. mathews rutto
  2. Friday, 19 November 2021 07:32 AM UTC
Is there a way i can do this,



Access-Control-Allow-Origin;

Access-Control-Allow-Headers;



on the powerserver?
  1. Helpful
  1. Kai Zhao @Appeon
  2. Monday, 22 November 2021 01:25 AM UTC
We have tried setting Access-Control-Allow-Origin on the server side, but it does not solve the issue. It is caused by the Private Network Access on Chrome, please refer to the article below for more details.

https://developer.chrome.com/blog/private-network-access-update/

  1. Helpful
  1. mathews rutto
  2. Friday, 26 November 2021 05:46 AM UTC
Have installed an ssl certificate and it has worked. The application should be accessed through https://
  1. Helpful
There are no comments made yet.
Armeen Mazda @Appeon Accepted Answer Pending Moderation
  1. Saturday, 13 November 2021 15:30 PM UTC
  2. PowerServer
  3. # 2

Have you upgraded to the latest build 1311?

Comment
  1. mathews rutto
  2. Sunday, 14 November 2021 14:35 PM UTC
Yes i have, but still experience the same challenge.
  1. Helpful
There are no comments made yet.
Chris Pollach Accepted Answer Pending Moderation
  1. Tuesday, 19 October 2021 19:34 PM UTC
  2. PowerServer
  3. # 3

Hi Mathews;

  Please open a support case for this issue.

Regards ... Chris

Comment
  1. mathews rutto
  2. Tuesday, 26 October 2021 06:55 AM UTC
Still have not yet manage to resolve
  1. Helpful
  1. mohamed elsheikh
  2. Saturday, 13 November 2021 11:04 AM UTC
I have the same problem , Any solution Please ?
  1. Helpful
  1. mathews rutto
  2. Friday, 26 November 2021 05:48 AM UTC
@ mohamed elsheikh

install ssl certificate on the server end and it will work. The application should be accessed through https://
  1. Helpful 1
There are no comments made yet.
  • Page :
  • 1


There are no replies made for this question yet.
However, you are not allowed to reply to this question.