1. Serj Pon
  2. PowerBuilder
  3. Friday, 12 November 2021 12:06 PM UTC

Hi.
We've recently migrated large app from PB 12.5 to PB 2021.
It consist of more then a hundred of pbls, placed in 7 folders.
From PB IDE, Build and Deploy works fine - makes needed pbds beside pbls and exe file.
Now we need to atomate build process. And it's a problem.
with "PBAutoBuild210.exe /f b_allinone.json" i get Error: Failed to find the library search path in the .pbt file [b_allinone.pbt] (The liblist statement does not include any .pbl file).
"pbc210 /d b_allin1.pbw" - shows the same error, then builds the project, but don't deploy (doesn't make pbd and exe) and exits with "success compile". i tried a full command from app painter - same result
Last i tried orcascript - it makes pbds and fails on exe with
Orca error in 'buildExecutable'. Result Code -12.
Creation of executable failed with a link error
Link error(s) encountered.

Will suit any working option.

Thanks in advance.

Attachments (1)
Who is viewing this page
Accepted Answer
Ken Guo @Appeon Accepted Answer Pending Moderation
  1. Monday, 15 November 2021 09:08 AM UTC
  2. PowerBuilder
  3. # Permalink

Hi Serj,

I locally built a case based on the PBT file you provided and successfully reproduced the issue you described.

This is because the name of the folder where the PBL resides contains the keyword of “applib”. I suggest you do this to work around the issue:
Change the folder name from “AppLib” to “ApplicationLib” then re-export the build json file and try again, which is do not put “applib” in the name of any folder or PBL.

Also, to better handle this bug, I suggest you submit a bug in the Appeon Support system (https://www.appeon.com/standardsupport/newbug).

Regards,
Ken

Comment
  1. Serj Pon
  2. Monday, 15 November 2021 17:27 PM UTC
Ken, thanks alot.
  1. Helpful
There are no comments made yet.
Ken Guo @Appeon Accepted Answer Pending Moderation
  1. Wednesday, 26 January 2022 08:33 AM UTC
  2. PowerBuilder
  3. # 1

Hi All,

Good news that PB 2021 MR Build 1506 is available for download. The issue you reported has been fixed in this release. Please download and install it to verify the issue you reported and let us know if any problems. You can get the installer from our Downloads portal at
https://account.appeon.com/download (login required).

We welcome all feedback from you!

Regards,
Ken

Comment
There are no comments made yet.
Aleš Vojáček Accepted Answer Pending Moderation
  1. Saturday, 13 November 2021 18:35 PM UTC
  2. PowerBuilder
  3. # 2

Is there needed in 

"Libraries": [

 something like 

"Library": "..\\AppLib\\admtls.pbl"

Did you try 

"Library": "admtls.pbl"

?

Ales

Comment
  1. Serj Pon
  2. Monday, 15 November 2021 05:47 AM UTC
Hi Ales.

If i read you right you advised to remove directory from "Library" string in "Libraries" array from json file?

i got this file from PowerBuilder IDE with "ExportBuild file" actoin and assuming that it has a correct syntax.

The same pathes are in pbt file in LibList section. If i changed pathes there, project doesn't build even in IDE.
  1. Helpful
  1. Aleš Vojáček
  2. Monday, 15 November 2021 08:42 AM UTC
Hi,

as I know, the IDE does not use json for build.

I ment you try to edit json file to remove paths from there and pbt will be same (with path present there).

Ales.
  1. Helpful
There are no comments made yet.
Chris Pollach @Appeon Accepted Answer Pending Moderation
  1. Friday, 12 November 2021 14:05 PM UTC
  2. PowerBuilder
  3. # 3

Hi Seth;

   Have you applied the MR to PB2021 to bring the PB IDE to build 1311? There were fixes to the AutoBuild utility in that MR.

Regards ... Chris

Comment
  1. Serj Pon
  2. Monday, 15 November 2021 05:47 AM UTC
Thanks for the reply Chris. Working on 1288. I'll try to upgrade.
  1. Helpful
There are no comments made yet.
  • Page :
  • 1


There are no replies made for this question yet.
However, you are not allowed to reply to this question.