1. Ganesan Rajan
  2. PowerBuilder
  3. Friday, 8 November 2019 11:54 AM

Hi,

One of my team member is receiving below error message when trying to launch PB2017 R3 in windows 10 64bit machine.

The ordinal 2678 could not be located in the dynamic link library C:\Program Files (x86)\Appeon\shared\PowerBuilder\pbsys170.dll

We made following attempts to make it work, but failed

1) Uninstall and Reinstall PB.

2) Run the PB as Administrator

He has been using PB2017 for months, but getting this issue all of a sudden.

Help will be much appreciated.

Thanks,

Ganesan

 

 

Chris Keating Accepted Answer Pending Moderation
  1. Friday, 8 November 2019 15:05 PM
  2. PowerBuilder
  3. # 1
1
Votes
Undo

The error "The ordinal %!could not be located in the dynamic link library %2" indicates that the called DLL is missing a method that is being invoked. That usually means a version mismatch. 

Please check that the pbsys170.dll is the same version as the rest of the PowerBuilder runtime.

 

Comment
Yes, the fact that "suddenly" it doesn't work anymore, might indicate a (non) update to a newer patch or something like that. Good point!
  1. Miguel Leeuwe
  2. Friday, 8 November 2019 16:05 PM
There are no comments made yet.
Ganesan Rajan Accepted Answer Pending Moderation
  1. Friday, 8 November 2019 12:26 PM
  2. PowerBuilder
  3. # 2
0
Votes
Undo

Hi,

Thanks for your response. Installed VC++run time from below web page

https://support.microsoft.com/en-in/help/2977003/the-latest-supported-visual-c-downloads

But still facing same issue.

Thanks,

Ganesan

Comment
Sorry to hear that. Can you run it and immediately have a look at the event viewer of windows to see if there's anything weird going on there?
  1. Miguel Leeuwe
  2. Friday, 8 November 2019 12:39 PM
Another possibility is to run the "process monitor" https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/procmon

or 2dependency walker" to see what goes wrong where.
  1. Miguel Leeuwe
  2. Friday, 8 November 2019 12:40 PM
There are no comments made yet.
Miguel Leeuwe Accepted Answer Pending Moderation
  1. Friday, 8 November 2019 11:58 AM
  2. PowerBuilder
  3. # 3
0
Votes
Undo

I think you might have to re-install C++ Runtilme 32 bit / 64 bit

Comment
There are no comments made yet.
  • Page :
  • 1


There are no replies made for this question yet.
However, you are not allowed to reply to this question.
We use cookies which are necessary for the proper functioning of our websites. We also use cookies to analyze our traffic, improve your experience and provide social media features. If you continue to use this site, you consent to our use of cookies. Learn More